Πλήρης λειτουργία του επιλιμένιου σταθμού φόρτωσης αυτοκινήτων στο Car-Terminal το Σεπέμβριο 2013

Πειραιάς, 16.04.2013

Στην πλήρη λειτουργία του επιλιμένιου σταθμού φόρτωσης αυτοκινήτων στο Car-Terminal του ΟΛΠ Α.Ε. στο Ν. Ικόνιο το Σεπτέμβριο 2013 κατέληξε η σύσκεψη που έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ Α.Ε. παρουσία του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργου Ανωμερίτη, του Δ/ντος Σύμβουλου της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. κ. Κώστα Σπηλιόπουλου, και Διευθυντικών στελεχών των δύο εταιριών.
Η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. ενημέρωσε τον ΟΛΠ Α.Ε. ότι όλες οι απομένουσες τεχνικές εργασίες στους εμπορικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων και αυτοκινήτων θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου 2013.
Είναι γνωστό ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι συνομιλίες μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., ΟΛΠ Α.Ε., ναυτιλιακών εταιρειών και εταιρειών logistics, ώστε από το Σεπτέμβριο 2013 να μπορεί να αρχίσει η λειτουργική χρήση του επιλιμένιου σταθμού αυτοκινήτων, για μεταφορά αυτοκινήτων με εμπορικό τρένο.
Όπως είναι γνωστό, τέλος, μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και ΟΣΕ Α.Ε. έχει υπογραφεί Σύμβαση Παραχώρησης, η οποία και εκτελείται με τελικό στόχο τη σιδηροδρομική διασύνδεση του Λιμένα Πειραιά με το Θριάσιο.

IMG143