Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια σύνοδος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Πειραιάς,  08.05.2014

Την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενημέρωσε στην καθιερωμένη ετήσια σύνοδο της για τα θέματα του ΟΛΠ Α.Ε. ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Γιώργος Ανωμερίτης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή κ. Στ. Χατζάκο, τη Δ/ντρια Οικονομικών Υποθέσεων κ. Αικ. Βενάρδου και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Μετόχων κ. Νεκτ. Δεμενόπουλο.
Ο κ. Γ. Ανωμερίτης, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα χρήσης του 2013, τόνισε ότι η κερδοφόρα πορεία του ΟΛΠ Α.Ε. θα συνεχισθεί και το 2014 παρά τη συνεχιζόμενη κρίση της ελληνικής οικονομίας στον χώρο των μεταφορών.
Όπως είναι γνωστό κατά την οικονομική χρήση του 2013 ο ΟΛΠ Α.Ε.:
• αύξησε τα προ φόρων κέρδη του κατά 30%
• αύξησε τα μετά από φόρους κέρδη του κατά 12,1%
• μείωσε τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας του κατά 3%
• αύξησε τα  ταμειακά του διαθέσιμα κατά 177%, φτάνοντας τα 40.624.049 Ευρώ.
• κατέβαλε στο ελληνικό δημόσιο και τα ταμεία 21 εκ. Ευρώ.
• μείωσε το κόστος εργασίας ως προς τα έξοδα από 74% το 2007 σε 52% το 2013, καθιστώντας και εξ’ αυτού του λόγου το λιμάνι πλήρως ανταγωνιστικό σε σχέση με όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια.
Ο κ. Γ. Ανωμερίτης για τα θέματα της ιδιωτικοποίησης μέσω της πώλησης του 67% των μετοχών του και για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν παρέπεμψε τους ερωτώντες επενδυτές στο ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε., το οποίο είναι ο κύριος των μετοχών αυτών.
Ο κ. Γ. Ανωμερίτης μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο ΟΛΠ Α.Ε. είναι «μηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, του Πειραιά και των επιχειρήσεων του, συμβάλλοντας παράλληλα στις κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές διεργασίες της Πόλης. Ο ΟΛΠ Α.Ε. συμμετέχει στα διεθνή δρώμενα και κινείται στα πλαίσια των κανόνων της Ευρωπαϊκής λιμενικής αγοράς».