Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δικτύου Λιμένων Κρουαζιέρας και Ακτοπλοΐας στις Βρυξέλλες

Πειραιάς,  02.02.2015
                                                                                                                                    


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δικτύου Λιμένων Κρουαζιέρας και Ακτοπλοΐας στις Βρυξέλλες υπό την Προεδρία του Γεν. Δ/ντή του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Σταύρου Χατζάκου.
Όπως είναι γνωστό το Σεπτέμβριο 2014 στα πλαίσια των δομών της ESPO (Οργανισμός Λιμένων Ευρώπης), ιδρύθηκε το Δίκτυο Λιμένων από την ESPO, τη MedCruise, την Cruise Baltic, την Cruise Europe, την Cruise Norway και την Cruise Britain, με κύριο στόχο να ενδυναμώσουν την εκπροσώπησή τους στα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τα διεθνή Forum.     
Ο ΟΛΠ Α.Ε., ο οποίος μαζί με την ΕΛΙΜΕ (Ένωση Λιμένων Ελλάδας) πρωταγωνίστησε για την ίδρυση και στήριξη του Δικτύου, κατάφερε και εξέλεξε ως πρώτο Πρόεδρο του Δικτύου τον  Γεν. Δ/ντή του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Σταύρο Χατζάκο, επίτιμο ήδη Πρόεδρο της MedCruise, της οποίας η έδρα παραμένει στον Πειραιά.
Σημειωτέον ότι και με τα νέα στατιστικά στοιχεία του 2014, το Λιμάνι του Πειραιά, ως λιμάνι επιβατικής κίνησης (ακτοπλοΐα και κρουαζιέρα) παραμένει το μεγαλύτερο επιβατικό λιμάνι της Ευρώπης.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και η Γεν. Γραμματέας της ESPO κα Isabelle Ryckbost, η οποία τόνισε το ειδικό βάρος του Δικτύου, αφού τα λιμάνια δεν είναι μόνο λιμάνια φορτίων, αλλά και ανθρώπων.

 

2015-01-29-Network first meeting