Προσφώνηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργου Ανωμερίτη κατά την υποδοχή στον ΟΛΠ Α.Ε. των επιτελών του Πολεμικού Ναυτικού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Πειραιάς 16.2.2015

Προσφώνηση        
του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε.
κ. Γιώργου Ανωμερίτη
κατά την υποδοχή στον ΟΛΠ Α.Ε. των επιτελών
του Πολεμικού Ναυτικού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Καλωσορίζουμε στο λιμάνι του Πειραιά το ναύαρχο cpt Zhang Chuanshu και τους Διοικητές – Επιτελείς της Μοίρας του Πολεμικού Ναυτικού της φίλης χώρας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
Ως παλαιός φίλος της Κίνας, ο οποίος μάλιστα έχω προσυπογράψει το 2002 με την ιδιότητα του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας της Ελληνικής Δημοκρατίας τη Συμφωνία για τις θαλάσσιες μεταφορές μεταξύ Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και Ε.Ε., σας καλωσορίζω σε μία περιοχή ειρήνης και ασφάλειας, σε ένα λιμάνι μάλιστα θετικής συνεργασίας μεταξύ διεθνών λιμενικών διαχειριστών,  όπως είναι η κινεζική COSCO S.A. και ο ελληνικός ΟΛΠ Α.Ε. Δύο επιχειρήσεις, οι οποίες μέσα σε δύσκολα οικονομικά χρόνια συνεργάζονται αποτελεσματικά για την προώθηση των συμφερόντων των ίδιων και των χωρών τους.        
Θέλουμε να σας ευχηθούμε καλή παραμονή στον Πειραιά και την Αθήνα, και να εορτάσετε την Πρωτοχρονιά του έτους του Κριού με υγεία και χαρά.
Σε στενή συνεργασία με την Πρεσβεία  της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και τον αξιότιμο Πρέσβη της χώρας σας στην Αθήνα κ. Zou Xiaoli και τους επιτελείς του θα φροντίσουμε να έχετε κάθε δυνατή διευκόλυνση κατά τις ημέρες της παραμονής στο λιμάνι του Πειραιά.