Ο Πειραιάς υποδέχθηκε κατά την πρώτη επίσκεψη του στο λιμάνι κρουαζιέρας του ΟΛΠ Α.Ε., το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο “MEIN SCHIFF 3” της TUI Cruises

Πειραιάς,  28.04.2015


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


 
Ο Πειραιάς υποδέχθηκε κατά την πρώτη επίσκεψη του στο λιμάνι κρουαζιέρας του ΟΛΠ Α.Ε., το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο “MEIN SCHIFF 3” της TUI Cruises, το οποίο θα επισκέπτεται το λιμάνι του Πειραιά συνεχώς όλο το καλοκαίρι 2015 κατά τη διάρκεια των δρομολογίων του.
Στον πλοίαρχο, που είναι έλληνας, ο κ. Αναστασίου Ιωάννης, παρέδωσαν εμβλήματα και βιβλία ο Περιφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Δαβάκης Γεώργιος και εκπρόσωποι της Ένωσης Κρουαζιερόπλοιων, της εταιρίας TUI Ελλάς κ.α.
Σε δηλώσεις του ο κ. Γ. Ανωμερίτης, αφού  καλωσόρισε τον πλοίαρχο, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του πλοίου, χαρακτήρισε το λιμάνι του Πειραιά “βασικό κόμβο της μεσογειακής κρουαζιέρας” και λιμάνι-πρότυπο, αφού παρέχει όλες τις αιτούμενες από τις εταιρίες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και κυρίως περιβαλλοντικές ευκολίες, τροφοδοσίες  και συνθήκες ασφαλείας. Είναι  χαρακτηριστικό ότι την ίδια ώρα με το 300μ. μήκος ‘’ΜEIN SCHIFF 3’’ παρείχετο εξυπηρέτηση άλλων τεσσάρων κρουαζιερόπλοιων με 12.000 επιβάτες και πληρώματα χωρίς κανένα πρόβλημα, μεταξύ των οποίων  και το επίσης 300μ. μήκους ‘’Norwegian Jade’’ της ΝCL.