Εκδήλωση Παρουσίασης Βιβλίων "Ταξίδια στο Αιγαίο με πλοηγό την Ιστορία" και “Ταξίδια στο Ιόνιο με πλοηγό την Ιστορία” στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Πειραιάς, 07.05.2014

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Τα βιβλία “Ταξίδια στο Αιγαίο με πλοηγό την Ιστορία” και “Ταξίδια στο Ιόνιο με πλοηγό την Ιστορία”, τα οποία επιμελήθηκε και εξέδωσε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) με τη χορηγία του ΟΛΠ Α.Ε. θα παρουσιασθούν τη Δευτέρα 11 Μαΐου, ώρα 19:30 στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Για τα δύο αυτά βιβλία, που θα κυκλοφορήσουν Ελληνικά και Αγγλικά, εκτός από τους επιμελητές της έκδοσης, μέλη του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών κ.κ. Ευγενία Δρακοπούλου και Δημήτρη Δημητρόπουλο, θα μιλήσουν η Χριστίνα Αγριαντώνη, καθ. Ιστορίας του Παν. Θεσσαλίας και η Ερασμία Σταυροπούλου καθ. της Νεοελληνικής Φιλολογίας του Παν Αθηνών.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ι. Μώραλης, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης και ο Δ/ντης του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του ΕΙΕ καθ. Ταξιάρχης Κόλιας.
Τα βιβλία μέσα από ιστορίες και μυθοπλασίες αναφέρονται σε 18 λιμάνια του Αιγαίου και 18 λιμάνια του Ιονίου, τα οποία έχουν γράψει διακεκριμένοι ιστορικοί, λογοτέχνες και ερευνητές.
Οι συλλογικοί τόμοι αυτοί εκδόθηκαν και εντάσσονται στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας.

 

dhmosieysh