Υποδοχή του M/V “Theben” στο Λιμάνι του Πειραιά στην πρώτη άφιξή του στο Car Terminal.

                                                                                                                                                                     
Πειραιάς,  18.05.2016
    
          
 
                    
                                                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
 
 
 
Τον Capt. S.E. Benedicto και το M/V “Theben” καλωσόρισαν στο Λιμάνι του Πειραιά στην πρώτη άφιξή του στο Car Terminal του ΟΛΠ Α.Ε. ο Γενικός Δ/ντής κ. Σταύρος Χατζάκος με τη Δ/ντρια Διακίνησης Αυτοκινήτων & Γενικού Φορτίου κα Παρασκευή Καλαμαρά παρουσία του κ. Γ. Ξυδέα, Δ/ντος Συμβούλου του Σκανδιναυικού Πρακτορείου Εγγύς Ανατολής.  
Το νεότευκτο πλοίο (Απρίλιος 2016), τρίτης γενιάς με 200 μ. μήκος και 52 μ. ύψος μπορεί να μεταφέρει 8.000 οχήματα, ανήκει στην εταιρία WALLENIUS WILHELMSEN LOGISTIC, μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, η οποία προσεγγίζει περίπου 50 φορές τον χρόνο το λιμάνι του Πειραιά τα τελευταία 15 χρόνια και με πρόσφατη απόφασή της ενισχύει την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο χρησιμοποιώντας ως κέντρο το Car Terminal του Οργανισμού. 
Κατά την εθιμοτυπική τελετή ο Γεν. Δ/ντής επεσήμανε την πολύ καλή συνεργασία με το Σκανδιναυικό Πρακτορείο Εγγύς Ανατολής, έναν από τους μεγαλύτερους διαχρονικά πελάτες του Car Terminal, το οποίο εκπροσωπεί την εταιρία WALLENIUS και τόνισε τις σημαντικές προοπτικές που ανοίγονται με τις νέες επενδύσεις που προγραμματίζονται στο Car Terminal. Να σημειωθεί ότι στο α΄ τετράμηνο του 2016 υπάρχει σημαντική αύξηση στο εγχώριο φορτίο το οποίο έχει ξεπεράσει το 25% ενώ η συνολική διακίνηση των οχημάτων ανέρχεται στο 10% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2015.
 
 

Photo 3: ο Γενικός Δ/ντής του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Σταύρος Χατζάκος με τον Capt. S.E. Benedicto.


Photo 4 (αριστερά προς δεξιά) : ο κ. Νίκος Κυριαζάνος Operation Manager του Σκανδιναυικού Πρακτορείου Εγγύς Ανατολής, ο Γενικός Δ/ντής του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Σταύρος Χατζάκος, ο Capt. S.E. Benedicto, η Δ/ντρια Διακίνησης Αυτοκινήτων & Γενικού Φορτίου ΟΛΠ Α.Ε. κα Παρασκευή Καλαμαρά και ο κ. Γιώργος Ξυδέας, Δ/νων Σύμβουλος του Σκανδιναυικού Πρακτορείου Εγγύς Ανατολής.