Πραγματοποίηση συναυλίας ειρήνης και αλληλεγγύης την Παρασκευή 16.09.2016 στην αίθουσα του μεγάρου ΟΛΠ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υποδοχής του Πλοίου της Ειρήνης.

Πειραιάς, 19.09.2016

   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 

Με την πραγματοποίηση συναυλίας ειρήνης και αλληλεγγύης την Παρασκευή 16.09.2016 στην αίθουσα του μεγάρου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις υποδοχής του “Πλοίου της Ειρήνης”.

Τη συναυλία συνδιοργάνωσαν το ΠΑΔΟΠ (Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών & Παγκοσμιοποίησης) και η ΠΙΕΚΒΑ (Ελληνικός κλάδος της τιμημένης με νόμπελ ειρήνης IPPNW) με την ευκαιρία της επίσκεψης του Πλοίου της Ειρήνης στον Πειραιά, στο οποίο επιβαίνει ομάδα επιζώντων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι (Χιμπακούσα).

Στην εκδήλωση πήρε μέρος ιαπωνική χορευτική ομάδα προερχόμενη από το πλοίο και την παρακολούθησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Δρίτσας, εκπρόσωποι των γειτονικών δήμων, φιλειρηνικών οργανώσεων, επιβάτες του πλοίου και πλήθος κόσμου.

Όπως δήλωσαν ανώτατα στελέχη της διοίκησης που παρευρέθησαν στην εκδήλωση «ο ΟΛΠ στηρίζει εμπράκτως ως χορηγός τέτοιες πρωτοβουλίες και προσπάθειες με διεθνή απήχηση όπως την οργάνωση «PeaceBoat» για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά πολέμους και βία».