Στην πρώτη συνέντευξη του από την ανάληψη των καθηκόντων ως Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ o Captain Fu Chengqiu δήλωσε στο Reuters πως στόχος της COSCO Shipping είναι να γίνει ο Πειραιάς ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια έως το 2018.

 

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 30 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΩΣ ΤΟ 2018.

 

H Cοsco Shipping  σχεδιάζει σύμφωνα με το νέο Διευθύνοντα Σύμβολο Captain Fu Chengqiu, να αυξήσει τη διακίνηση container στο λιμάνι του Πειραιά κατά 35 % έως το 2018 όπως είπε σε συνέντευξη του στο πρακτορείo Reuters. “Εάν φτάσουμε στο επίπεδο αυτό το λιμάνι θα είναι μέσα στα 30 μεγαλύτερα του κόσμου , ένα λιμάνι κόμβος ανάμεσα στην Ασία και στην Ευρώπη”,  είπε ο Captain Fu.”
Η Cosco Shipping είναι η τέταρτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη στο κόσμο που εξαγόρασε το 51% του ΟΛΠ , του μεγαλύτερου ελληνικού λιμανιού με  στρατηγική σημασία δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία μέσα στη περίοδο της κρίσης που κρατούσε μακριά τους  επενδυτές.
Από το 2009 η CΟSCΟ μέσω της θυγατρικής P.C.T που διαχειρίζεται τον προβλήτα ΙΙ και ΙΙΙ έχει δαπανήσει αρκετά  εκατομμύρια  σε επενδύσεις  και οδήγησε το λιμάνι του Πειραιά στην 44η θέση στη παγκόσμια κατάταξη το 2015 από την 93η που ήταν το 2010. Για το 2016 αναμένουμε να φθάσουμε μαζί με τον προβλήτα Ι τα 3 .700.00 ΤΕU.
Για τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, η COSCO  θα επενδύσει 300 εκ. ευρώ (για να αποκτήσει επιπλέον 16% των μετοχικού κεφαλαίου) που θα κατευθυνθεί κυρίως στη ναυπηγοεπισκευαστική  ζώνη, στο cruise και στο car terminal με βάση το επενδυτικό πλάνο που θα εξειδικευθεί τον Νοέμβριο. Εμείς θέλουμε με αυτές τις επενδύσεις να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και φυσικά νέο αίμα στην εταιρεία για να αναπτυχθεί μαζί με τους ήδη 1100 εργαζόμενους του ΟΛΠ. Τα συνδικάτα αρχικά ήταν αντίθετα στη πώληση του λιμανιού από φόβο για τις θέσεις και τις συνθήκες εργασίας αλλά εμείς είμαστε πολύ προσεκτικοί και αντιμετωπίζουμε  με υπευθυνότητα αυτά τα θέματα και σύμφωνα πάντα με τη νομοθεσία.